Min grønne Camino

Home / Madkultur / Min grønne Camino

I juni gik jeg Caminoen i Spanien. Den mest kendte rute er fra St. Jean Pied de Port i Frankrig over Pyrenæerne ind i Spanien med endestation i byen Santiago de Compostela. Det var den rute, jeg valgte, og det blev til 775 kilometer på én måned og én dag inklusive halvanden hviledag. Naturen på ruten er helt helt fantastisk. Den ændrer sig hele tiden, når du går så langt, og i løbet af blot én dag kan du gå fra områder, hvor der er træer til helt bare sletter, til du går oppe over skyerne. 

Jeg lever stort set ét hundrede procent vegansk, så jeg ville gerne gå en grøn Camino – uden at være fanatisk. Minimum 95% vegansk, som mange forskere og FN anbefaler. Det er vigtigt for mig at vi passer på vores planet, vores dyr og os selv og vi gør en indsats for, at der er mad til alle på vores planet. Og så tæt på naturen, blev det kun endnu tydeligere, at vi skal passe godt på hinanden og moder jord – og lytte til hende. Som Naomi Klein siger:

“If you breathe air and drink water, you should worry about climate change.”

At prioritere planteriget er et af de bedste skridt vi kan tage. Jeg gik derfor efter de vegetariske/veganske alberguer, som jeg fik anbefalet under vejs. Men jeg har sovet på mange forskellige alberguer. Nogle af dem havde ret gode køkkenfaciliteter, hvor jeg lavede mad sammen med andre pilgrimme. Altid kun søde mennesker.

Jeg mødte en del andre veganere. En af dem var en pige på 29 fra Tyskland, som havde gået mere end 15 Caminoer. Hun elskede at gå og gik ca. 50 km om dagen, hvilket er rigtig meget.

Du kan evt. læse mere i Alt for Damerne denne uge, uge 36, hvor der er et interview om min tur.