95%

Home / Madkultur / 95%

Vores planet lider under vores madkultur. Verdens befolkning bør prioritere mad fra planteriget jvf. forskerne, hvis vi vil udgå grufulde konsekvenser inden for 40 år, hvor vi vil være 2 milliarder flere mennesker på vores planet. Men der er mad til alle, hvis vi prioriterer anderledes. Vi kan ikke vente 40 år. Vores planet og kultur kører allerede i nødsporet, som tydeligt viser sig i naturkatastrofer, hungersnød, fældning af regnskov, oversvømmelser osv.

Vil du være med til at vende udviklingen?

At prioritere plant-based eller vegansk er måske en af de største forskelle du kan gøre pt. både for menneskeheden og vores planet.

En tredjedel af verdens landbrugsjord bliver brugt til at dyrke foder til de dyr, som vi spiser – selvom vi kun får dækket i gennemsnit 20% af vores proteinbehov fra dyrebaserede produkter. Samtidig med at vi er med til fælde regnskovene – verdens lunger – til fordel for at dyrke marker med bla. korn og soyabønner til dyrefoder.


Prioriter fødevarer fra planteriget – Min 95%

Der vil ikke blive ved med at være vand nok til det store kødforbrug. Der vil lige akkurat være nok vand, hvis andelen af dyrebaserede fødevarer bliver begrænset til max. 5% af det samlede kalorieindtag.


Vil du være med til at prioritere fødevarer fra planteriget – min 95% ?

Kilder

http://www.b.dk/globalt/forskere-verdens-befolkning-boer-blive-vegetarer

http://www.theguardian.com/environment/2010/jun/02/un-report-meat-free-diet

http://ucfoodobserver.com/2015/06/04/report-un-urges-global-move-to-meat-and-dairy-free-diet/